berichten groep 4 maart

ingevoerd op 01-03-2015

Nieuwsbrief maart

Thema: Het menselijk lichaam
We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en dat niemand iets gebroken heeft. Hoewel dat wel mooi zou passen bij ons nieuwe thema. Want we gaan het hebben over ‘het menselijk lichaam’ in beide groepen 4. We starten hiermee na de vakantie.
Heeft u thuis nog spullen die bij dit thema passen, dan kunt u dit meegeven aan uw kind. Denk aan boeken, materialen, gips, verkleedkleren, etc. In de gang komt een ziekenhuis.

Bibliotheek
woensdag 4 maart gaan we naar de bibliotheek. De kinderen gaan daar aan de slag met het maken van gedichten. Bij de klas hangt een intekenlijst. We zijn nog op zoek naar rijders en begeleiders. Groep 4MH gaat van 8.40 tot 10.15 uur en groep PM van 10.10 tot 11.45 uur.

Rekenen
Na de voorjaarsvakantie gaan we het rekenonderwijs anders indelen. De twee groepen 4 blijven de leerstof volgen, maar de ene groep werkt langere tijd aan een doel en heeft zo meer herhaling en structuur. De andere groep krijgt meer verrijking. Op deze manier hopen wij in te spelen op de behoefte van de leerlingen. Voor de indeling hebben we gekeken naar de verwerking van de methodelessen en de citotoets.
Bent u nieuwsgierig, dan kunt u altijd even langskomen.

Bijzondere data:
2 maart                weer naar school
4 maart                bibliotheekbezoek
18 maart              floredag, de kinderen zijn dan vrij

Madeleine, Paulien, Monique & Judith