nieuwsbericht september groep 1/2

ingevoerd op 02-09-2015

Wat zijn we heerlijk begonnen. De kinderen hebben de nieuwe manier van werken snel door, knap hoor! Het schoolplein is bijna klaar. Wat wordt het prachtig! De kinderen en de juffen kunnen niet wachten om alle toestellen uit te proberen.

 

Thema

In de maand september werken we nog steeds aan het Thema: ‘Dit ben ik’.

We zitten in een nieuwe groep en we moeten allemaal nog een beetje wennen. Op een ochtend vinden we een brief van Tikipi. Tikipi vraagt of hij in onze klas mag logeren. Hij kan niet tegen het licht, dus overdag slaapt hij, maar ’s nachts is hij wakker. Tikipi mag van ons komen logeren, maar hoe ziet hij eruit en hoe kan hij ons zien? Aan welke regels moet hij zich houden?

De kinderen leren over relaties en over verschillen tussen mensen. Ze nemen deel aan activiteiten die nieuwe vaardigheden ontwikkelen en krijgen de gelegenheid om alleen, naast en met andere kinderen te spelen. Ze maken kennis met boeken, verhalen en rijmpjes.

Wij willen u vragen om twee foto’s aan uw kind mee te geven. Eén babyfoto en één recente foto. Wilt u de foto’s voor vrijdag 4 september inleveren? Alvast bedankt!

 

Studiedagen

De kinderen zijn 17 en 18 september vrij. Wij hebben dan studiedagen.

 

Kinderboekenweek

Eind september start de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’. Binnenkort krijgt u meer informatie over de kinderboekenweek!

 

Belangrijke data:

Donderdag 17 september: kinderen zijn vrij

Vrijdag 18 september: kinderen zijn vrijdag

Maandag 28 september: start kinderboekenweek

 

Hartelijke groeten,

Tony, Yolande, Hanna, Mandy, Monique, Tineke, Marieke, Ashley en Bernadette