nieuwsbericht september groepen 3

ingevoerd op 13-09-2015

September 2015

 

Wat zijn we goed begonnen. We hebben 2 heerlijke groepen 3 en de kinderen zijn heel enthousiast. Ze zijn dan ook al druk bezig met het leren van letters, lezen, schrijven en rekenen. En uiteraard spelen we ook nog veel in groep 3. Wist u dat u iedere morgen tijdens de inloop het 1e kwartier stilletjes met uw eigen kind mee mag doen? 

 

Veilig Leren Lezen

We hebben kern 1 (ik - maan - roos - vis) afgelopen week afgesloten. Komende week beginnen we met kern 2: teen - een - neus - buik - oog

 

In deze kern leert uw kind:

Letters: t – n – b – oo – ee

Woorden: teen - een - neus - buik - oog

De letters i - m - r - v - s – aa - p – e zijn bekende letters geworden. De letters t – ee - n – b – oo komen daarbij met behulp van de woorden: teen, een, neus, buik, oog.

 

Op de site kunt u nog meer lezen over VLL. (http://www.veiliglerenlezen.nl/Voor-ouders.htm)

 

Rekenen

Rekenen bieden we aan in 3 instructiegroepen. In deze instructiegroepen krijgen de kinderen rekenen op maat. We zijn nu veel bezig met de getallenlijn (1 t/m 10, 1 t/m 15 of 1 t/m 50) en met splitsen (bijv. 5 splits je in 3 en 2). 

 

Schrijven

Met schrijven hebben de kinderen de schrijfletters: i, m, r, v en de e geleerd en de cijfers: 1 en 2. Ook zijn we veel bezig met motorische oefeningen, zoals schrijven in scheerschuim, in het zand, op een krijtbordje, de regenboogletter of met stoepkrijt. 

 

Gesprekken

Wij vinden het belangrijk om de kinderen en de ouders goed te leren kennen, daarom plannen wij leerkracht-kind-ouder gesprekken in. Komt u even bij ons langs voor het maken van een afspraak? De gesprekken die tot nu toe gevoerd zijn, worden als heel positief ervaren van alle kanten. 

 

Thema

In de maand september werken we nog steeds aan het Thema: ‘Dit ben ik’.

We zitten in een nieuwe groep en we moeten allemaal nog een beetje wennen. Zo oefenen we ook nog veel met de namen en besteden we veel tijd aan hoe we met elkaar omgaan. 

 

Studiedagen

De kinderen zijn 17 en 18 september vrij. Wij hebben dan studiedagen.

 

Voorleesboek

Ingrid heeft in haar groep ‘Het boek zonder tekeningen’ voorgelezen. Misschien heeft u dit van uw kind gehoord? Ze vonden het nl hilarisch. Als u dit filmpje ziet, begrijpt u misschien waarom ;) (https://www.youtube.com/watch?v=cREyQJO9EPs)

Kinderboekenweek

Eind september start de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’. Binnenkort krijgt u meer informatie over de kinderboekenweek. 

 

Belangrijke data:

Donderdag 17 september: kinderen zijn vrij

Vrijdag 18 september: kinderen zijn vrijdag

Maandag 28 september: start kinderboekenweek

Woensdag 14 oktober: juffendag met als thema ‘boekenbal’.

Donderdag 15 oktober: inloopavond

 

Hartelijke groeten,

Linda, Mandy, Kitty & Ingrid