Nieuwsbericht oktober 2015 groep 1/2

ingevoerd op 01-10-2015

1 oktober 2015

Thema:

Maandag 28 september start bij ons op school de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ’Raar, maar waar’! Wij openen de Kinderboekenweek maandag op het plein om 8.30 uur. De kinderen moeten buiten bij hun juf gaan staan. Tijdens de opening zingen en dansen we het liedje ’Raar, maar waar!’ van Kinderen voor Kinderen. In alle groepen zal er veel rondom dit thema gewerkt, geknutseld en natuurlijk gelezen worden. U heeft over dit thema ook al informatie gekregen via digiduif.

 

Hierbij nog andere belangrijke data tijdens deze 2 weken:

Boekenmarkt:

Donderdag 9 oktober 18.30 - 19.30: Tijdens de inloopavond wordt er een boekenmarkt georganiseerd. Hierbij mogen de kinderen zelf boeken en een kleedje van thuis meenemen en de boeken gaan verkopen voor een door u samen bedacht bedrag. Denk hierbij aan €0,20 tot maximaal €2,00. De kinderen zoeken zelf een plekje op het speelleerplein. De boekenmarkt is op vrijwillige basis.

 

Juffendag:

Woensdag 14 oktober: Juffendag/boekenfeest in groep 1/2/3. Op deze dag vieren de juffen hun verjaardag. We vonden dit wel een leuke afsluiting! De kinderen mogen deze dag verkleed naar school. Wij doen een spelletjescircuit en daarbij hebben we natuurlijk hulp nodig. Bij iedere groep komt binnenkort een intekenlijst te hangen.

 

Inloopavond:

Donderdag 15 oktober 18.30 - 19.30: is er de jaarlijkse inloopavond waarbij u het werk van uw kind kunt bewonderen. Alle kinderen mogen met hun (groot)ouders, broertjes, zusjes of andere familieleden naar school komen. Niet de leerkracht laat u alles zien, maar uw eigen kind. Zij vertellen waar ze mee spelen, welk spel ze op de computer doen, met welk materiaal ze spelen uit de kasten, enz., enz. We heten u dan van harte welkom.

 

Herfstvakantie:

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober is het herfstvakantie.

 

Thema herfst:

Na de herfstvakantie werken we rond het thema “Herfst”. De kinderen mogen natuurlijk hun gevonden herfstspullen mee naar school nemen!

 

Kabouterpad in Schoorl

Wij gaan binnenkort met de kleuters het kabouterpad in Schoorl lopen. Wij hebben daarbij uw hulp nodig. Wie wil ons rijden? Er hangt een inschrijflijst bij de klas van uw kind te hangen.

We vertrekken rond half 9 en blijven daar ook tussen de middag eten. De kinderen zijn gewoon om 15.15 uur uit. Geef uw kind die dag a.u.b. drinken/koek mee  voor in de ochtend en eten /drinken voor tussen de middag. Houd het weer in de gaten, we gaan n.l. altijd heen. Dus bij regenachtig weer is het raadzaam om uw kind regenkleding en laarzen aan te doen.

De data zijn : 27 okt. gr. Hanna, 29 okt. gr. Tony/Yolande, 2 nov.gr.Tineke,

3 nov. gr.Bernadette/Marieke, 5 nov. gr.Monique/Mandy

 

Hartelijke groeten,

 

Tony, Yolande, Mandy, Monique, Hanna, Tineke, Marieke, Ashley en Bernadette