Nieuwsbericht november groep 1/2

ingevoerd op 01-11-2015

Thema:

In de maand november zijn we nog aan het werk met het thema Herfst. De eerste week van november gaan er nog een paar groepen naar het kabouterpad. Misschien zien we wel wat familieleden van Wouter Kabouter?

Na het thema herfst hebben we het thema Post. Heeft u spullen die bij dit thema passen (posttas, kaarten, postzegels, etc.) dan vinden we het leuk als de kinderen dit mee naar school nemen. Dit thema duurt tot de kerstvakantie. Hieronder vallen Sinterklaas en Kerst. Tijdens Sinterklaas volgen we ook het verhaal van het Sinterklaasjournaal op televisie.

Ook dit jaar komt Bakker Jos Rood weer bij ons op bezoek om pepernoten en speculaasjes te bakken. Hij komt op dinsdagmiddag 17 november. Wat zullen we weer smullen en wat zal de school lekker ruiken.

 

Sint-Maarten:

We hebben het natuurlijk ook over Sint-Maarten. Wij zijn al druk bezig met de lampionnen en wat worden ze mooi. Met Sint-Maarten gaan de kleuters bij een andere groep Sint-Maartenliedjes zingen. Ieder jaar mag een kleutergroep Sint-Maarten bij Hugo Oord. Dit jaar mag de groep van juf Tony en juf Yolande. Dit zal gebeuren op woensdag 11 november. We hebben hierbij de hulp nodig van 2 of 3 ouders die mee kunnen lopen. Er komt een lijst bij de deur te hangen.
We willen ook graag uw hulp vragen bij het in elkaar zetten van bepaalde lampions. Wanneer u ’s morgens uw kind naar school brengt, kunt u aan de leerkracht vragen of er Sint-Maartenklusjes zijn.

 

10 minutengesprekken:

Op dinsdag 17, donderdag 19 en maandag 23 november zijn er weer de 10-minutengesprekken. Meer informatie volgt via digiduif.

 

Studiedag

Vrijdag 13 november zijn alle kinderen vrij. We hebben een studiedag.

 

Hartelijke groeten,

Tony, Yolande, Mandy, Monique, Hanna, Tineke, Marieke, Ashley en Bernadette

herfst herfst