Nieuws uit de groepen 3

ingevoerd op 12-11-2015

Workshops groep 1, 2 & 3

Zoals we in eerdere informatiebijeenkomsten verteld hebben, werken we veel samen met de groepen 1/2. Na de herfstvakantie zijn we gestart met het aanbieden van verschillende instructiegroepjes waarbij de kinderen van groep 1,2 & 3 soms bij elkaar zitten. Zo kan het zijn dat uw kind meedoet met een taalinstructie in een groep 1/2 en op andere momenten krijgt hij of zij weer instructie in de eigen groep. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leerbehoeften van het kind en evalueren dit ook regelmatig met de kinderen en desbetreffende leerkrachten. 

 

Thema’s

Ook de thema’s doen wij samen met de groepen 1/2 en dan aangepast aan het niveau van groep 3. Wij werken nu in de laatste week van het thema ‘herfst’ en beginnen volgende week tot aan de kerstvakantie met het thema ‘post’. Hierbij willen we een echt postkantoor gaan maken en zullen we natuurlijk ook veel post gaan versturen. Misschien zelfs wel aan Sinterklaas!

 

Veilig Leren Lezen

We zijn bezig met kern 4 in de klas.

Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut

In deze kern leert uw kind:

Letters: h - w - o - a - u

Woorden: huis, weg, bos, tak, hut

De letters i - m - r - v - s – aa - p – e - t – ee - n – b – oo zijn bekende letters geworden. De nieuwe woorden en letters worden aangeboden aan de hand van een verhaal over oma die met kinderen naar het bos gaat en verdwaalt.

De derde-persoons-t

In deze kern leert uw kind het lezen van werkwoorden met de derde-persoons-t, zoals: loopt, maakt en rent. U zult merken dat uw kind steeds meer en beter leert lezen. Vertel hoe knap u dat vindt.

 

Rekenen

Met rekenen werken we dit jaar in domeinen. Dit houdt in dat we op maandag en dinsdag vooral met getalbegrip bezig zijn, op woensdag met klokkijken, verhoudingen (grootte, meten) en geld rekenen en op donderdag en vrijdag met basisbewerkingen. Hierbij werken we in 3 niveaugroepen en ook hierbij kijken we regelmatig of het kind nog op de goede plek zit wat instructie betreft. 

 

Oudergesprekken

De planner staat open en we kijken erg uit naar deze gesprekken.