Nieuwsbericht oktober onderbouw!

ingevoerd op 02-10-2016

Thema:

Maandag 26 september hebben we de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Wat een feest met al die dansende opa’s en oma’s. Het thema van dit jaar is ’Voor altijd jong!’ In alle groepen zal er veel rondom dit thema gewerkt, geknutseld en natuurlijk gelezen worden. In de onderbouw staat het boek ‘Boer Boris gaat naar oma’ centraal, maar we lezen natuurlijk ook een heleboel andere boeken.

Wij vinden het ook erg leuk, als er opa’s en oma’s bij ons in de groep willen komen voorlezen. Bij iedere groep hangt een intekenlijst.

 

Dierendag:

Op 4 oktober is het dierendag. De kinderen mogen dan een knuffeldier meenemen.

 

Boekenmarkt:

Dit jaar houden we weer een boekenmarkt. Deze zal plaatsvinden op woensdag 12 oktober van 11.00 – 12.00 uur. De kinderen kunnen dan al lezend met hun nieuwe boeken de herfstvakantie ingaan. Informatie hierover volgt nog!

 

Inloopavond:

Donderdag 13 oktober 18.30 - 19.30: is er de jaarlijkse inloopavond waarbij u het werk van uw kind kunt bewonderen. Alle kinderen mogen met hun (groot)ouders, broertjes, zusjes of andere familieleden naar school komen. Niet de leerkracht laat u alles zien, maar uw eigen kind. Zij vertellen waar ze mee spelen, welk spel ze op de computer doen, met welk materiaal ze spelen uit de kasten, enz., enz. We heten u dan van harte welkom.

 

Herfstvakantie:

Van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober is het herfstvakantie.

 

Thema ‘Schoenen’:

Na de herfstvakantie werken we rond het thema “Schoenen”. Dit thema loopt tot de kerstvakantie. Rond de herfst hebben we het over het weer en welke schoenen je nodig hebt. We hebben voor dit thema schoenen en schoenendozen nodig. Als u dit thuis nog heeft, geef dit dan aan de leerkracht van uw kind. De kinderen mogen natuurlijk ook hun gevonden herfstspullen mee naar school nemen!

 

Voorstelling in Cool.

Op dinsdag 1 november gaan we met de groepen 1 t/m 3 naar een theatervoorstelling in Cool.  Hiervoor hebben wij ouders nodig, die kunnen rijden. De voorstelling ’Een bezoek aan Beer!’ is van 13.30 - 14.30 uur; we vertrekken dus na 13.00 uur als alle kinderen weer binnen zijn.

Vanaf 5 oktober komt er een lijst bij iedere groep te hangen. U mag de voorstelling natuurlijk ook zelf zien en achter alle kinderen in de zaal plaatsnemen.

 

’Een bezoek aan Beer!’

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek. Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen.
Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen.
En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg.

Een muzikale komedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

 

Belangrijke data:

Woensdag 12 oktober: Boekenmarkt van 11.00-12.00 uur

Donderdag 13 oktober: Inloopavond 18.30-19.30 uur

Maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober: herfstvakantie

Dinsdag 1 november: Voorstelling ‘Een bezoek aan Beer!’ in Cool!

 

Hartelijke groeten,

Alle leerkrachten van de onderbouw

boer boris boer boris
bezoek aan beer bezoek aan beer