Nieuwsbericht december groep 1/2

ingevoerd op 03-12-2015

Sinterklaas:

Wat een feest! Sinterklaas en zijn Pieten komen vrijdag 4 december bij ons op school op bezoek. Om 8.30 uur komen ze aan op het plein. Alle kinderen wachten buiten bij hun juf op de Sint en zijn Pieten. Daarna hebben de kinderen van groep 1/2 een feestelijk programma in de gymzaal. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen.

Thema Post/Kerst

Na sinterklaas gaan we verder met het thema Post en Kerst. De kerstkaarten moeten natuurlijk ook bezorgd worden.

Adventsvieringen

We werken in de adventsvieringen toe naar het grote kerstfeest. De adventsvieringen zijn op dinsdagmiddag 8 december, donderdagochtend 10 december en maandagochtend 14 december. We hebben dan geen inloop. In de laatste week voor de kerstvakantie hebben we geen leerspelletjes gepland!

Kerst-creatieve middag

Op donderdag 10 december is er een kerst-creatieve middag van 13.00 – 14.15 uur. Wij hebben hier hulp bij nodig van ouders. Er komt binnenkort een intekenformulier bij de klas te hangen.

Kerststukjes maken

Op dinsdag 15 december gaan we ’s middags kerststukjes maken. De kinderen nemen hun eigen spullen mee. Denk hierbij aan een potje, een stuk oase (nat in een plastic tasje), kerstgroen, takjes en allerlei versiersels om een kerststukje te maken. Dit alles graag dinsdagochtend meegeven in een plastic tas met daarop de naam van uw kind. Ook bij het maken van de kerststukjes hebben wij en de kinderen hulp nodig. Bij de klas komt weer een intekenformulier te hangen.

Kerstviering

De kerstviering wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 16 december. Na de viering in de kerk lopen we met de groep naar de klas, waar we samen gaan eten. Over de viering en het eten krijgt u binnenkort nog informatie.

Spelletjes/speelgoeddag

Op vrijdag 18 december is het speelgoed/spelletjesdag. De kinderen mogen iets meenemen van huis. Denk ook allemaal even om een grote tas voorzien van naam.

 

Belangrijke data:

Vrijdag 4 december: Sinterklaasfeest!

Donderdag 10 december: Kerstcrea (13.00-14.15 uur)

Dinsdag 15 december: Kerststukjes maken (13.00-? uur)

Woensdag 16 december: Kerstviering en diner

Vrijdag 18 december: Speelgoed/spelletjesdag

 

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig 2016!

 

Hartelijke groeten,

 

Tony, Yolande, Mandy, Monique, Tineke, Hanna, Marieke, Ashley en Bernadette