Nieuwsbericht januari groep 1/2

ingevoerd op 05-01-2016

Beste ouders/verzorgers,

Na een heerlijke vakantie gaan we weer aan de slag. Wij wensen iedereen een heel goed, gezond en leerzaam 2016 toe. Wij hebben er weer zin in.

Thema
In de maand januari hebben wij het over het thema ‘Tijd’. De kinderen mogen natuurlijk spullen van thuis meenemen voor de thematafel. We willen graag allerlei soorten klokken, wekkers, horloges, etc. verzamelen voor de thematafel. Misschien heeft u thuis ook nog een klok, wekker, horloge om uit elkaar te halen.

We willen ook vragen om van ieder kind foto’s van verschillende momenten op een dag te mailen naar de desbetreffende leerkracht. Een foto van de ochtend, middag, avond en nacht. Bijvoorbeeld van het ontbijt, uit school komen, avondeten en naar bed gaan, maar misschien hebben jullie zelf wel een heel leuk idee!

We werken rondom het prentenboek Nippertje!

“Opschieten, Nippertje!” Dit zal veel kinderen bekend in de oren klinken. Papa of mama zegt dat ze moeten opschieten, terwijl ze iets heel belangrijks aan het doen zijn. Wat voor de één opschieten is, is voor de ander nog veel te traag!

De activiteiten zullen veel met het thema tijd te maken hebben. Hoewel tijd een rekendoel is, komen ook zoveel mogelijk andere doelen aan bod.

Oproep
Wie heeft er voor ons autootjes, lego, duplo of knex over om wat hoeken aan te vullen met materiaal?

 

Hartelijke groeten,

Tony, Yolande, Mandy, Monique, Hanna, Tineke, Marieke, Ashley en Bernadette