Extra uitwerking van de corona basismaatregelen

Vanaf vandaag is het weer wettelijk verplicht dat volwassenen anderhalve meter afstand houden. Samen met de andere hygi├źnemaatregelen van handen wassen, ventileren en geen handen schudden, proberen we een veilige leer- en werkomgeving te organiseren op onze locaties. Het is niet altijd makkelijk en dit vergt veel van iedereen.

Een maatregel die hierop aansluit is dat we helaas moeten melden dat ouders/verzorgers niet meer de locaties kunnen betreden, tenzij het niet anders kan. We vragen ouders om buiten afscheid te nemen van de kinderen.  

Het is niet ondenkbaar dat er weer een lockdown gaat komen met een sluiting van kinderopvang en basisonderwijs. Onze brancheorganisaties staan hier niet achter en zullen hun invloed aanwenden om de scholen en opvang open te houden. We bereiden ons wel al voor op een mogelijke periode van onderwijs op afstand en noodopvang. Hierbij willen we alvast wel opmerken dat een sluiting van opvang en onderwijs alleen zinvol is als de noodopvang voor de ouders in cruciale beroepen tot een minimum beperkt blijft.

corona virus corona virus